جمعه, آذر 2, 1403
Google search engine
خانهسایر اخبار ویژهجذب سرمایه‌های سرگردان در بستر مس

جذب سرمایه‌های سرگردان در بستر مس

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس بر مشارکت با بخش خصوصی برای راه اندازی معادن کوچک‌مقیاس تاکید کرد تا سرمایه های سرگردان در بستر مس به جریان بیفتد.

به گزارش بازاریابی پلاس به نقل از پول نیوز، سالهاست از اقتصاد دولتی به عنوان چالش و حتی معضل یاد می‌شود. دولت به اندازه‌ای بزرگ شده که هیچ نقطه امیدی برای بخش خصوصی نگذاشته و نه تنها بحث ادامه همکاری مطرح نیست بلکه بخش خصوصی از دولت به عنوان یک تهدید، وحشت می‌کند. این در حالی است که مدیریت دولت بر بنگاه‌های اقتصادی هرگز کارآمد نبوده و تجربه نشان داده بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی تحت مدیریت دولت، درگیر سومدیریت هستند به نوعی که بسیاری از بنگاه‌های مصادره شده که بدست بخش دولتی سپرده شده، دچار بحران، ورشکستگی و تعطیلی شده اند.

بنگاه‌های بزرگ

اگرچه سالهاست دولت و نظام مدیریتی کشور به چالش اقتصاد دولتی پی برده و برای رفع آن، سازمان خصوصی سازی را ایجاد کرده تا بنگاه‌های ا قتصادی را به بخش خصوصی واگذار کند، اما بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی به اندازه‌ای بزرگ هستند که امکان خرید به وسیله بخش خصوصی وجود ندارد. نتیجه آنکه با وجود برگزاری مزایده‌های فراوان، هیچ کس برای خرید بنگاه‌های تحت پوشش دولت، پیش قدم نمی‌شود. از سوی دیگر زیان انباشته، وضعیت بحرانی، بدهی‌های کلان، چالش کارگری و بسیاری موارد دیگر باعث شده تا بخش خصوصی حاضر نباشد خودش را به دردسر بیندازد.

معضل اقتصاد دولتی

اقتصاد دولتی سنگ بزرگی پیش پای بخش خصوصی است و برای ساماندهی این معضل، باید شرایط را برای فعالیت بخش خصوصی آماده کرد. برای آنکه بخش خصوصی به سرمایه گذاری ترغیب شود، باید شرایط را به اندازه‌ای فراهم کرد که سرمایه گذاران با اعداد پایین بتوانند وارد این عرصه شوند، به همین دلیل باید بنگاه‌های کوچک را تعریف و ایجاد کرد، رویکردی که سالهاست مورد بی توجهی قرار گرفته است.

جذب سرمایه‌های سرگردان

اگر نتوانیم سرمایه‌های سرگردان را به سوی تولید و اقتصاد مولد هدایت کنیم، در مسیر‌هایی به جریان خواهد افتاد که بحران آفرینی می‌کند و با حرکت در مسیر دلالی و سفته بازی، به ایجاد چالش در بازار‌های دلار، طلا، خودرو، مسکن و… منجر خواهد شد، اتفاقی که تاکنون به تورم وحشتناکی منجر شده و زندگی دهک‌های پایین جامعه را مورد تهدید جدی قرار داده است.

راهکار جذب بخش خصوصی

خوشبختانه بسیاری از مسوولان به این درک رسیده اند که باید شرایط را برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم کرد. یکی از این بخشها، صنعت مس است. امروزه صنعت مس به بخشی دست نیافتنی تبدیل شده و اعداد و ارقامی که در این صنعت مطرح می‌شود، به اندازه‌ای بزرگ است که بخش خصوصی حتی به خود این اجازه را نمی‌دهد که وارد عرصه صنعت مس شود. اما مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با تعریف معادن کوچک مقیاس، وارد عرصه جذب بخش خصوصی به صنعت مس شده است.

اهمیت معادن کوچک

امیر خرمی‌شاد که گویا با مطالعه و تسلط کامل در خصوص جذب سرمایه به بخش صنایع مس ورود کرده گفت: «معادن کوچک مقیاس بیش از ۹۵ درصد مجموع معادن کشور را به خود اختصاص می‌دهند و نقش بسزایی در اشتغال‌زایی و تولید ارزش افزوده دارند از این رو شرکت ملی صنایع مس ایران، در راستای تحقق اهداف خود در زمینه توسعه پایدار و بهره برداری از منابع معدنی کشور، مشارکت با بخش خصوصی در راه اندازی معادن کوچک مقیاس را در دستور کار خود قرار داده است.»

مزایای فراوان مشارکت

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی در راه اندازی معادن کوچک مقیاس مزایای متعددی برای شرکت ملی صنایع مس ایران، بخش خصوصی و کشور دارد گفت: بهره‌مندی از چابکی و ظرفیت‌های بخش خصوصی، تسریع در راه‌اندازی و بهره‌برداری از معادن، دستیابی به بهره‌وری بیشتر در زمان کوتاه‌تر، تسریع در تامین خوراک برای واحد‌های بزرگتر، اشتغال‌زایی و کمک به رفع مشکل بیکاری، اثر مثبت بر اقتصاد‌های محلی و افزایش سطح رفاه در مناطق محروم، استفاده از تمام ظرفیت‌های خرد و کوچک مالی و فنی موجود کشور و تشویق شرکت‌های دانش‌بنیان به مشارکت در پروژه‌های جدید از جمله این مزیت هاست.»

شناسایی و اولویت بندی

برای آنکه اقدامی بدین گستردگی را اجرایی کرد، نیازمند برنامه اجرایی و زمانبندی مناسب هستیم که خرمی شاد گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در حال شناسایی و اولویت بندی معادن کوچک مقیاس قابل واگذاری به بخش خصوصی است و پس از شناسایی این معادن، فرآیند واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی آغاز خواهد شد.»

بکارگیری دانش بنیان

با توجه به اینکه هر فعالیت اقتصادی به تیم اجرایی کارآمد نیاز دارد و این ظرفیت در شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس از آمادگی همکاری با شرکت‌های دانش بنیان در زمینه راه اندازی معادن کوچک مقیاس خبرداد و افزود: «شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند با استفاده از دانش و فناوری‌های نوین در زمینه استخراج و فرآوری مواد معدنی، نقش بسزایی در توسعه معادن کوچک مقیاس ایفا کنند.

اهمیت بخش خصوصی

خرمی‌شاد به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در توسعه معادن کشور اشاره کرد و گفت: «مشارکت بخش خصوصی در راه اندازی معادن کوچک مقیاس می‌تواند به تحقق اهداف توسعه پایدار در کشور کمک کند. از این رو شرکت ملی صنایع مس ایران از تمام شرکت‌های خصوصی که تمایل به مشارکت در این زمینه دارند دعوت می‌کند تا در این زمینه با این شرکت همکاری کنند.»

مقالات مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

4 × 2 =

- Advertisment -
Google search engine

محبوب ترین

نظرات اخیر