مدیرعامل فولاد خوزستان از جایگاه ویژه صنعت فولاد در تولید، اشتغالزایی، صادرات و رونق اقتصادی خبر داد و گفت: صنعت فولاد یک صنعت مادر است که بدلیل درآمدزایی بالا، میتوان به عنوان یک صنعت پولساز از آن یاد کرد.
به گزارش بازاریابی پلاس به نقل از پول نیوز، امیر ابراهیمی صنعت فولاد را صنعتی پیشران برای کشور توصیف کرد و گفت: بسیاری از صنایع به صنعت فولاد وابسته هستند و همین امر موجب شده فولاد نقش بسیار زیادی در توسعه اقتصاد غیر نفتی کشور داشته باشد.
مدیرعامل فولاد خوزستان با تاکید بر اینکه گستردگی صنعت فولاد، وابستگی صنایع به فولاد و ارزبری بالایی که دارد، سالها به عنوان پاشنه آشیل اقتصاد بود گفت: تحریمها باعث شده بود برای خرید بسیاری از زیرمجموعههای فولادی دچار مشکل شویم و امتیازی برای تولیدکنندگان فولاد در دیگر کشورها شده بود.
وی با تاکید بر اینکه هرگاه به اشکال گوناگون تحت فشار بودیم، خلاقیت و شکوفایی را رقم زده ایم گفت: با شرایطی که تحریمها پیش آورده بود، ناچار بودیم نیاز فولادسازیها را از داخل تامین کنیم، به عبارت بهتر تحریمها فرصتی برای ارتقای صنایع به ویژه شرکتهای فولاد سازی به سوی دانش بنیان و استفاده از توان ساخت داخل شد.
ابراهیمی با اعلام اینکه اعتماد به نیروهای متخصص داخلی، بومی سازی و مهندسی معکوس باعث شد تا تهدید تحریمها را به فرصت خودکفایی تبدیل کنیم گفت: تحریمها باعث شد در ۵ سال گذشته صنعت فولاد به یک صنعت ارزآور و صنعتساز تبدیل شده به نوعی که در گذشته برای تولید هر تن فولاد ۲۵ درصد وابستگی به ارز معادل ۱۷۰ دلار داشتیم، اما اکنون این وابستگی به ۶۰ دلار کاهش یافته است.
وی در تشریح دلایل کاهش ارزبری صنایع فولاد گفت: فولادسازیها به ویژه فولاد خوزستان اقدامات بسیار خوبی را در حوزه بومیسازی قطعات انجام داد که منجر به قطع وابستگی و بهره گیری از توان متخصصان داخلی شد.
مدیرعامل فولاد خوزستان از افزایش توانمندی فولادسازیها و تامین نیاز داخل با استفاده از شرکتهای دانش بنیان و قطعه سازان خبر داد و گفت: در زمینه تامین قطعات به اندازهای توانمند حرکت کردیم که پنج دوره نمایشگاه فولاد با قدرت برگزار شد و دوره پنجم به امر مهم بومیسازی اختصاص یافت.
وی ظرفیت، جایگاه، توانمندی و ظرفیت دانش بنیانها در کشور را بسیار جدی دانست و گفت: دانش بنیانها به اندازهای موثر عمل کرده اند که نیازهای فناوری فولادسازیها را از شرکتهای دانش بنیان تامین میکنیم.
ابراهیمی با اشاره به تفاهمنامههایی که در پنجمین نمایشگاه فولاد امضا شد گفت: فولاد خوزستان نیز قراردادهای مهم و تاثیرگذاری با شرکتهای دانش بنیان امضا کرد.
وی تفاهم نامه و قراردادهای امضا شده در پنجمین نمایشگاه فولاد را ناشی از نیازهای فناورانه دانست و گفت: هر آنچه در مجموعههای فولادی مورد نیاز بود، در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گرفت و هر شرکت با توجه به توانمندی در یک عرصه وارد شد و تولید بخشی از قطعات مورد نیاز فولادسازیها بر عهده گرفت.
مدیرعامل فولاد خوزستان در پاسخ به اینکه قراردادها و تفاهم نامهای امضا شده چه موقع به نتیجه میرسد گفت: امیدوار هستیم که این قراردادها در کمتر از یک سال به نتیجه برسد و خروجی مناسبی را از شرکتهای دانش بنیان داشته باشیم.
وی تولید قطعات و محصول را دور از دسترس ندانست و گفت: در سال گذشته خیلی از قطعات برای اولین بار تولید و تامین شد که نخستین دلتای مسی آبگرم کوره قوس الکتریکی جهان در شرکت فولاد خوزستان ساخته شد و به بهرهبرداری رسید، اتفاق مبارکی که مزایای آن برای صنعت، فولاد و کشور بسیار برجسته بوده است.
ابراهیمی رابطه دوجانبه دانش بنیان با صنعت به ویژه صنعت فولاد را بسیار مهم دانست و گفت: نتیجه همکاری حمایت صنعت فولاد از دانش بنیانها و تعامل این دو مجموعه، برگزاری همایشها و نمایشگاههای فولاد است، رویکردی که امیدواریم تداوم داشته و خروجی خوبی را در پی داشته باشد.
مدیرعامل فولاد خوزستان با بیان اینکه صنعت فولاد ۶ میلیون دلار ارزآوری برای اقتصاد کشور دارد گفت: فولاد خوزستان با اعتماد به نیروهای متخصص داخلی، همکاری با شرکتهای دانش بنیان و تامین قطعات مورد نیاز از شرکتهای داخلی ۵۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی داشته و بر اساس نیازهای فناورانه خود همراه و همگام با شرکتهای فناور است.