پنجشنبه, آذر 1, 1403
Google search engine
خانهسایر اخبار ویژهیکه تازی فولاد مبارکه برای تامین آب مردم و صنعت

یکه تازی فولاد مبارکه برای تامین آب مردم و صنعت

در مجمع سالیانه فولاد مبارکه افزایش مشارکت ۴۱.۵ درصدی در پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان تصویب شد.

به گزارش بازاریابی پلاس، ایران در منطقه گرم و خشک جغرافیایی قرار گرفته، وضعیتی که نه تنها کم آبی بلکه خشکسالی را پیش روی مردم و صنعتگران باز می‌کند. همه ساله شاهد کاهش بارش نزولات آسمانی هستیم که زنگ خطر را برای مردمی به صدا درآورده که در فلات مرکزی زندگی می‌کنند. خشکسالی اعتراض‌های بسیاری را رقم زده که عمده این اعتراض‌ها از سوی کشاورزان و دامداران صورت می‌گیرد. قشری که رگ حیات زندگی شان به تولید محصولات کشاورزی و دامداری وابسته است. کم آبی به اندازه‌ای برای مردم نگران کننده بود که شاهد اعتراض‌های گسترده مردم در کف رودخانه خشک زاینده رود در اصفهان بودیم.

تاکید رهبری بر انتقال آب

از آنجا که راهکاری برای مدیریت این چالش وجود ندارد، باید همچون بسیاری کشور‌های گرفتار کم آبی و خشکسالی، در اندیشه شیرین کردن آب و انتقال آب به داخل کشور باشیم. اگرچه این روش بسیار هزینه بر است، اما چاره دیگری باقی نمی‌گذارد. طرح توسعه پروژه‌های نمک‌زدایی و انتقال آب از دریای عمان و خلیج‌فارس به استان‌های واقع در فلات مرکزی و شرق کشور که «بزرگترین پروژه آبی جهان» نیز محسوب می‌شود، با حمایت رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۹۷ کلید خورد. ایشان فرمودند: «انجام این طرح بسیار مهم است، وارد شوید و جدا دنبال کنید».

انتقال آب به اصفهان

اصفهان مهمترین و بزرگترین استانی است که انتقال آب را با جدیت دنبال می‌کند. مسیر انتقال آب خلیج‌فارس به استان اصفهان نزدیک به یک‌هزار کیلومتر است که ۵۰۰ کیلومتر از این مسیر مربوط به خط سیرجان- اصفهان است و مسیر‌های عبوری شامل چهار استان می‌شود. در این طرح بیش از ۲۰ مسیر برای انتقال آب دریا به اصفهان از سواحل خلیج فارس تا دریای عمان و با عبور از استان‌های مختلف از جمله هرمزگان، بوشهر و فارس بررسی و ارزیابی شده است. در نهایت گزینه برتر با آبگیری از ساحل دریای عمان در استان هرمزگان و مسیر انتقال از استان‌های کرمان و یزد به دلیل کیفیت آب بهتر، مسیر مناسب‌تر و همچنین امکان دفع شورابه به آب‌های آزاد، انتخاب و پس از تکمیل مطالعات طرح و انجام ارزیابی‌های زیست محیطی عملیات اجرایی در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد.
انتقال ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب

در پروژه انتقال آب خلیج‌فارس به اصفهان، هدف شیرین‌سازی و انتقال آب در مجموع به میزان ۶۰۰ میلیون متر مکعب در سال (روزانه بیش از ۱.۶ میلیون متر مکعب) است که فاز نخست آن به شیرین‌سازی حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال به استان اصفهان اختصاص دارد. طول مسیر این طرح یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر است. فولاد مبارکه، ذوب آهن، اتاق بازرگانی اصفهان، پالایشگاه نفت اصفهان، سازمان همیاری شهرداری‌های استان اصفهان، شهرداری اصفهان و شرکت فلز تدارک فولاد مبارکه در این پروژه سهامدار هستند. میزان سرمایه گذاری در این پروژه ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است. ابَرپروژه انتقال آب به استان‌های مختلف از جمله استان صنعتی اصفهان می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روزافزون مجموعه‌های بزرگ و کوچک تولیدی، رونق کسب و کار، جهش تولید، درآمدزایی و اشتغالزایی باشد.

نقش آفرینی ایمیدرو

با توجه به اهمیت پروژه‌های انتقال آب از سواحل جنوبی به کشور برای وزارت صمت و ایمیدرو و نیز تامین آب مورد نیاز صنعت و معدن، این سازمان همه تلاش خود را برای رفع چالش‌های اجرای طرح‌ها از جمله تامین ورق فولادی به کار می‌گیرد. در این راستا، یکی از اقدامات این سازمان، رایزنی با شرکت‌های تولیدکننده ورق فولادی و رفع چالش‌های تامین این محصول است. تجربه و دانشی که در خط یک انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی به دست آمده است، پشتوانه خطوط بعدی برای ایمیدرو و همچنین شرکت‌های سرمایه گذار و پیمانکاران است.

مشارکت ۴۱.۵ درصدی فولاد مبارکه

اگرچه اعتبار اولیه برای این طرح پیش بینی شده، اما تورم روز افزون بیانگر آن است که باید افزایش سرمایه صورت بگیرد تا توان هزینه‌ها را مطابق با تورم پرداخت کرد. به همین دلیل محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در مجمع عمومی فوق‌العاده این شرکت گفت: شرکت تأمین آب صفه اصفهان برای تکمیل طرح انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی، سرمایه خود را از مبلغ ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال طی دو مرحله از محل آورده نقدی و غیرنقدی سهامداران افزایش داده که شرکت فولاد مبارکه به میزان ۴۰ هزار و ۴۱۸ میلیارد ریال (معادل ۴۱.۵۶ درصد) در این افزایش سرمایه مشارکت داشته است.

مقالات مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

هجده − 5 =

- Advertisment -
Google search engine

محبوب ترین

نظرات اخیر